Afbeeldingen – Tips & Afmetingen

Veel communicatie via het dashboard verloopt per e-mail. Deze worden natuurlijk op verschillende apparaten geopend, maar voornamelijk op telefoons. Het ene apparaat gaat hier sneller mee om dan het andere. Het is daarom belangrijk om rekening te houden met een aantal zaken.

Resoluties mobiel & tablet/computer
De resolutie die wordt gebruikt voor het weergeven van afbeeldingen op mobiele telefoons is 375×593
De resolutie die wordt gebruikt voor het weergeven van afbeeldingen op een tablet of computer is 1440×1024

Werkbestanden in de bijlage (Photoshop)
Mocht je zelf de perfecte afbeelding willen maken in bijvoorbeeld Photoshop, dan hebben wij twee werkbestanden voor je; één voor mobiel en één voor tablet/computer (download bestanden). De grootte (resolutie) is hier al ingesteld. Ook zie je dat er ‘hulplijnen’ in zijn gezet. Mocht je tekst willen weergeven, dan is het belangrijk dat deze tekst binnen deze lijnen valt. Tekst binnen deze lijnen wordt altijd goed weergegeven. Tekst buiten de lijnen zal overschaduwd worden wanneer men bijvoorbeeld op ‘Log-in’ drukt en het keuzemenu verschijnt.

Bestandsgrootte & type afbeelding
We zien helaas regelmatig dat er erg grote afbeeldingen worden gebruikt; soms van wel meer dan 10MB. Wanneer een mobiele telefoon een afbeelding van 10MB moet laden, duurt dit wel even. Dit is funest voor bijvoorbeeld een advertentiecampagne. De advertentie wordt bijvoorbeeld vijf seconden weergegeven, maar de telefoon heeft langer nodig om deze te laden; dus zullen zij hem nooit zien. Ook wanneer het laden van de inlogpagina te lang duurt, haken mensen af. Kortom; belangrijk!

Het type afbeelding dat je het beste kunt gebruiken is PNG.
Heb je een PNG klaar voor gebruik? Optimaliseer de afbeeldingen dan altijd voordat je hem gebruikt, dit voorkomt weergave problemen op veel apparaten en vergroot daarmee de kans dat het wordt gezien, aanzienlijk. Gelukkig kan dit heel eenvoudig met slechts één klik.

Ga naar https://compresspng.com/nl/, sleep of upload je PNG-bestand en wacht tot de compressie klaar is. Download het nieuwe bestand en gebruik deze in het dashboard.